Information om tjänsten

Om portalen

Den här portalen visar både våra egna och nationella dödsfall. Dödsfallen visas först efter att de publicerats av släktingar i tidningen, på minnessidan eller direkt här på portalen.
När dödsfallet har publicerats av familjen finner ni en översikt av alla dödsfall som vår begravningsbyrå hanterar här på portalen. För varje dödsfall kan man se tillhörande dödsannons och beställa blommor till begravningsceremonin eller kondoleansbuketter som levereras direkt till de anhörigas hemadress. För de familjer som har minnessida och gåvoförmedling finns även en länk till dessa tjänster.
Den nationella databasen är alltid uppdaterad. I den nationella sökningen ser man minst dödsannonsen för varje dödsfall. Huruvida länk till blomsterbud, minnessida och gåvoförmedling finns aktiverat beror på vilka tjänster respektive begravningsbyrå erbjuder.

Om blomsterbutiken
I blomsterbutiken, kan du beställa blommor till alla våra begravningar. Eftersom blombudslösningen är integrerad i minnessidan och portalen, finns en stor del av den informationen som behövs för beställning och leverans av blommor redan på plats. Det gör det enkelt att köpa blommor för ceremonin eller kondoleansblommor som levereras direkt till en privat hemadress.
Blommor och kort eller band betalas med kort vid bokning. Ordern skickas direkt till begravningsbyrån eller byråns utvalda blomsterhandlare. Som kund får du ditt kvitto och din orderbekräftelse på e-post när du har slutfört din betalning. Betalningen sköts av PayEx och Swedbank, med största möjliga säkerhet.
Du kan också beställa blommor till andra begravningsbyråers dödsfall, om de erbjuder denna tjänst (knappen för blomsterbutik är i så fall aktiverad för det specifika dödsfallet). Bokningsvillkoren är desamma för alla ordrar men utbudet av produkter och dess priser kan variera beroende på begravningsbyrån och blombutiken som erbjuder tjänsten.

Om minnessidorna
På våra minnessidor kan du dela minnen, bilder och musik med familj, vänner och andra som besöker minnessidan. Många väljer att skriva en liten berättelse som kan hittas där för nuvarande och kommande generationer. För de sörjande är minnena fler ju mer innehåll som finns på sidan. Det uppmuntras därför att delta i aktiviteter så att sidan blir levande, så som att skriva ett sista farväl, ladda upp en bild eller tända ett ljus.
Om du vill skapa en minnessida kontakta begravningsbyrån som arrangerade begravningen.
Minnessidan är en mötesplats där värdighet, etik och engagemang är viktigt. Vi förbehåller oss rätten att ta bort innehåll som kan vara stötande..

Om gåvoförmedlingen
När någon går bort, är det idag allt vanligare att anhöriga önskar minnesgåvor i samband med dödsfallet. Detta kan familjen enkelt lägga till på den digitala minnessidan för den avlidne. Den valda mottagaren av minnesgåvor kan både vara en lokal organisation så väl som en av de stora nationella fonderna. När någon ger en gåva skapas ett gåvobevis som skickas till givaren och till familjens administratör av minnessidan. Familjen får en lista över alla som har gett gåvor, och det totala belopp som erhållits. Varje enskild donation och givare är dock inte synlig för familjen.
Gåvan betalas med kort och betalningen går via PayEx till vald fond/gåvomottagare. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och garanterar en mycket säker och automatiserad hantering av minnesgåvor.