Birger Henriksson

Född 9 april 1945
Död 10 augusti 2017, Luleå

Om Birger

Birger föddes 1945 i Överkalix. Hans föräldrar hette Aina och Rikard och hans första tid bodde de på Boheden, men sedan blev Tallvik deras hem. Birger var deras första barn men med tiden fick han 3 systrar -Birgitta, Eva och Lena (Anna-Lena).
Som många andra i sin generation kom Birger att flytta för jobbet. För honom blev det Luleå och arbetsplatsen NJA. Birger jobbade på samma stora arbetsplats under hela sitt yrkesverksamma liv -men med olika saker- lojal och arbetsam.
Birger fick 4 barn -Helena, Magdalena, Andreas och Johanna och därefter (så här långt) 6 barnbarn (Amanda, Ludvig, Beatrice, Fredrik, Cassandra och Malte), ett bonusbarnbarn (Alcides) och ett barnbarnsbarn (Amandas son William).
När man ber människor beskriva Birger brukar det första man hör vara omtänksam och snäll. Hans omtänksamhet omfattade inte bara sina barn utan även syskon, syskonbarn, vänner och många andra i hans närhet. Många upplevde att han försökte hjälpa till med det han kunde och många gånger kom han för att hjälpa till i flyttar, måla, tapetsera, fixa i trädgårdar och rusta hus och lägenheter. Trots att hälsan svek de sista året fanns alltid hans tankar hos familj och vänner och hans önskan var att få må bättre främst för att få fortsätta hjälpa och stötta andra.
Något annat som utmärkte Birger för hans intresse för samhällsfrågor. Hos honom gick nyhetsprogrammen på TV och radio varma och han gillade att diskutera poltik och samhälle. Al Jazeera och P1 var hans favoriter.
Det var viktigt för Birger att barnen skulle ha det bra. På fotografier från förr ses han ofta tillsammans med barnen lekandes eller involverad i samtal. Det är också då man ser den den särskilda glädjen i hans ögon. Den dök alltid upp när han fick syn på barn eller barnbarn och den blicken slocknade inte ens på slutet..
Som pappa var han varm, engagerad med en vilja att lära barn och barnbarn att tänka själva. Av Birger fick man känna att man dög som man var och att man inte ska döma andra.
De sista åren var präglad av sjukdom men Birger överraskade alla med sin seghet och kämpaglöd. Under hela tiden behöll han sin humor och engagemang för familj, vänner och samhälle.
Birger var älskad och kommer att vara oändligt saknad...

Minnesord

HälsningBirger!
Du och jag gick i samma klass i folkskolan i Bränna...Visa mer
Roland Hansson fd Överkalix numera Uppsala  2017-08-19


Jag älskar min morfar och han har alltid varit snäll och omtänksam, vi har inte träffats jätte mycket då vi bor långt ifrån varandra men vi har pratat en del telefon nu sista tiden där vi kunnat prata...Visa mer
Ludvig  2017-08-17


Finaste Morfar... Du har alltid haft ett hjärta av guld, men också varit en mycket beslutsam och rättvis man...Visa mer
Amanda  2017-08-17Se alla minnesord Skriv ett minnesord

Begravningsinformation

Begravningsakten äger rum torsdag 17/8 kl.13.00 i Ljusets kapell. Tänk gärna på Hjärt- och Lungfonden.

Adress till begravningen
Ljusets kapell, Hertsövägen 200 Luleå

Beställ blommor

Beställ blommor till ceremonin eller till familjen till minne av Birger

Beställ blommor

Skänk en gåva till

till Hjärt-Lungfonden till minne av Birger  Henriksson

Ge en gåva

Tänd ett ljus

Amanda
2017-08-17 

Patrik Persson
2017-08-17 

Skriv in texten du ser i bilden nedan.
Bildtext
UppdateraNy kod
   Lyssna på

Visa alla tända ljus

Följ Birgers minnessida