Information

Emil Rebmann

  • 1955.03.24 - 2018.06.13

Emils Historia

Uppväxt i Empfingen, Tyskland, tillsammans med sin pappa Heinrich, styvmor Waltraud, syster Ingelore och bror Heinz. Han brukade berätta om det tuffa och slitsamma livet han levde där, då han redan som ung jobbade för det han ville ha. Men varje gång han berättade en historia från sin undgomsår så fylldes hans ögon med glädje och stolthet. 1970 bestämde Emil att flytta hemifrån och började en lärlingsutbildning som kock i Schwarzwald. 1974 fick han sitt första jobb hos Swedish American Line som kock på en av deras båtar. Historierna han brukade berätta om sina resor med olika båtar var häpnadsväckande, minnena som skapades där tillsammans med hans kollegor och vänner är något som Emil alltid kommer ha med sig. 1984 tog han köksmästare examen på Hofe Heidelberg. 1989 träffade han Eva och hennes dotter Jeanette. 1994 fick dom en son, Henry. Dom bosatte sig i Vårby Gård och sedan i Upplands Väsby, där Emil spenderade mestadels av sitt resterande liv. 2013 fick Emil veta att han hade Myelom, blodcancer, även med det tunga besked fortsatte han sitt liv med att träna varje dag och resa utomlands. Han var inte ensam heller, tillsammans med stöttning från vänner och familj kämpade han på. Han tog även en aktiv roll inom blodcancerförbundet och hjälpte andra med samma problem. Efter 5 års hård strid tog det slut.     Vi kommer alltid minnas Emil som en stark och positiv person som alltid gav sitt bästa.  "Es ist nicht zu wenig Zeit was wir haben, sondern zuviel Zeit die wir nicht nutzen" - Lucius Annaeus Seneca

Emils Historia

Uppväxt i Empfingen, Tyskland, tillsammans med sin pappa Heinrich, styvmor Waltraud, syster Ingelore och bror Heinz. Han brukade berätta om det tuffa och slitsamma livet han levde där, då han redan som ung jobbade för det han ville ha. Men varje gång han berättade en historia från sin undgomsår så fylldes hans ögon med glädje och stolthet. 1970 bestämde Emil att flytta hemifrån och började en lärlingsutbildning som kock i Schwarzwald. 1974 fick han sitt första jobb hos Swedish American Line som kock på en av deras båtar. Historierna han brukade berätta om sina resor med olika båtar var häpnadsväckande, minnena som skapades där tillsammans med hans kollegor och vänner är något som Emil alltid kommer ha med sig. 1984 tog han köksmästare examen på Hofe Heidelberg. 1989 träffade han Eva och hennes dotter Jeanette. 1994 fick dom en son, Henry. Dom bosatte sig i Vårby Gård och sedan i Upplands Väsby, där Emil spenderade mestadels av sitt resterande liv. 2013 fick Emil veta att han hade Myelom, blodcancer, även med det tunga besked fortsatte han sitt liv med att träna varje dag och resa utomlands. Han var inte ensam heller, tillsammans med stöttning från vänner och familj kämpade han på. Han tog även en aktiv roll inom blodcancerförbundet och hjälpte andra med samma problem. Efter 5 års hård strid tog det slut.     Vi kommer alltid minnas Emil som en stark och positiv person som alltid gav sitt bästa.  "Es ist nicht zu wenig Zeit was wir haben, sondern zuviel Zeit die wir nicht nutzen" - Lucius Annaeus Seneca
Beställ blommor Blommor