Helena Österhag

Född 3 april 1941
Död 7 september 2018, Västerås

Meny för minnessidan

Om Helena

Helena avled 7/9 2018 efter en kort tids svår sjukdom. Hennes hälsotillstånd hade varit nedsatt en längre tid, men dödsfallet var oväntat. Hon efterlämnar make, nära släktingar och många goda vänner.

Helena var en kärleksfull och lojal hustru. Hon var sina vänners goda vän. Trots nedsatt hälsa klagade hon aldrig utan gjorde sitt bästa för att hantera sin situation. Hon var alltid optimistisk och visade en stor tapperhet i kampen mot sjukdomar och svårigheter.

Hon var dessutom ett stort stöd för mig, hennes make. Hon hade alltid kloka råd och var medkännande och omtänksam.

I sin ungdom var Helena mycket företagsam och äventyrslysten. Efter avslutad skolgång i Vilhelmina tog hon anställningar långt hemifrån, bl a som barnflicka i London, restaurangbiträde i Dalarö, sjukvårdsbiträde på Södersjukhuset samt i Upplands Väsby. Efter det utbildade hon sig till lärare i låg- och mellanstadium i Härnösand. Sin yrkeskarriär gjorde hon i Skolsta skola i Enköpings kommun, som lärare, senare speciallärare/ specialpedagog. Hon fick många bevis för uppskattning av kollegor, föräldrar och elever.

Helena älskade resor och besökte de flesta världsdelar. Bl a var hon med i den första grupp svenska turister som besökte Kina. Hon vandrade på Grönlands inlandsis med en internationell grupp äventyrare. Tillsammans med mig, hennes make, besöktes de flesta huvudstäder i Europa, dessutom flera resmål i USA. Sin 50-årsdag firade Helena på Hawaii.

Helenas sista år påverkades av nedsatt hälsa, men hon var alltid positiv och hade ett glatt humör.

Som Helenas make känner jag stor sorg och saknad, men samtidigt stor stolthet över att ha kunnat kalla Helena för min älskade maka.

Alf

Minnesord

HälsningEn sista hälsning, Vila i frid
Ulf o Kristina Nilsson  2018-09-20Se alla minnesord Skriv ett minnesord

Begravningsinformation

Begravningsceremonin äger rum måndagen 8/10, kl 15.00, i S:t Ilians kapell vid Hovdestalunds kyrkogård i Västerås. Det blir en borgerlig begravningsceremoni. Efter begravningsceremonin blir det en minnesstund på Falkenbergska kvarnen, med mat och dryck.

Beställ blommor

Beställ blommor till ceremonin eller till familjen till minne av Helena

Beställ blommor

Tänd ett ljus

Berit och Anders
2018-11-03 

Alf
2018-10-15 

Märta Skoglund Skellefteå
2018-10-07 

Birgitta och Ove
2018-09-30 

Gunilla i Marsliden
2018-09-19 

Sonja Ove
2018-09-18 

Skriv in texten du ser i bilden nedan.
Bildtext
UppdateraNy kod
   Lyssna på

Visa alla tända ljus

Följ Helenas minnessida