Åke Karlsson

  • Född: 1 juli 1947
  • Död: 5 november 2018

Älskad make och far

Du lämnade oss hastigt och det är med stor sorg vi nu försöker beskriva ditt innehållsrika liv. Du var den man kunde ringa 04:30 när allt hade skitit sig. Du behöll lugnet och blev sällan arg. Du var den klippan man alltid kunde lita på, pålitlig och principfast. Du var skämtsam med glimten i ögat och hade alltid många historier att berätta. Jag känner stor tacksamhet av den tid vi fick tillsammans när vi delade samma intressen, längdskidåkning och senare cykling.
Om Åke Åke växte upp i Boliden. Hittade kärleken i Tjärn, Skellefteå. Livets resa tog er till Stockholm (Jakobsberg) där både Birgitta och Åke fick anställning på Marabou. Pappa jobbade på den tekniska avdelningen och mamma med ekonomi.
Efter Jakobsberg gick flyttlasset vidare till Bålsta och villan på Västerängsvägen. Efter några år byttes villan mot en större på Baldersvägen och där föddes även jag, Magnus. Året var då 1976.
Som många av er säkert vet var pappa intresserad av längdskidåkning. Så i början av 80-talet var han engagerad i uppstarten av Bålsta skidklubb.
Efter Marabou tog Åke anställning på Bengtssons maskin som säljare. Jag minns att han hade en av de första mobiltelefonerna. Den tog upp hela passagerarsätet och krävde en lång antenn som sattes mitt på taket. Men det gick knappt höra vad man sa ändå...
Men hemlängtan till Norrland infann sig och 1984 flyttade familjen upp till Skellefteå. Pappa började här jobba som inköpare på Boliden Mineral. Jobbet som inköpare var något han verkligen trivdes med.
Att hjälpa företag tjäna mer pengar genom smartare inköp var något Åke skulle komma att jobba passionerat med resten av sitt liv.
Men tiden i Skellefteå blev inte så långvarig. Efter 3 år återvände vi till Stockholm och Vällingby. Första arbetsgivaren här blev Pripps Bryggerier och Åke skulle vara verksam inom bryggeribranschen hela sitt liv. Att effektivisera inköp, bryta upp monopol och konkurrensutsätta leverantörer för att sänka kostnader var något han verkligen brann för. Han hade ett stort kontaktnät som sträckte sig långt utanför Europas gränser.
Tack för alla fina år vi fick tillsammans! Vi ses i Nangijala...

Beställ blommor

Ge en gåva